Jag tänkte göra en liten sammanfattning av en del av det jag stickade, och avslutade, förra året.

2014 var ett sock-år för min del, jag stickade nog bara sockor faktiskt, förutom ett par projekt som jag påbörjade men som jag inte kom så långt med. Det här blir kanske inte det mest intressanta inlägget, och jag ska försöka att inte bli allt för långrandig, men jag känner att det behöver göras. Och ni får ursäkta de dåliga telefonkamera-fotona.

Mamma-lo fyller år i juni, och trots att de flesta kanske inte tycker att varma sockor är den självklara födelsedagspresenten den årstiden så stickade jag faktiskt ett par till henne. Som motivering hävdade jag att det faktiskt kan bli ganska kallt under sommarkvällarna. Garnet hittade jag på loppis för flera år sedan, så jag vet inte vad det är för typ av garn, men jag gissar på någon form av ull eller ullblandning. Det här var första gången jag stickade falska flätor vilket var kul. Det är ett mönster som är lätt att memorera och som blir väldigt fint. Foto: Mamma-lo. 

Inlägg 3- mammas sockor

När jag nu hade provat att sticka falska flätor fanns det ett annat mönster som florerade på diverse facebook-sidor som jag tyckte var väldigt fint och som verkade enkelt. Nämligen avbruten mosstickning. När man stickar detta mönster så tycker jag att det blir finast att använda två olika garn, ett enfärgat och ett självrandande. Eftersom jag inte hade något sockgarn som passade in på dessa kriterier, och eftersom jag ofta är väldigt spontan i min stickning och vill börja sticka direkt, så valde jag därför att sticka dessa sockor i akryl. Det blev då två olika färger av Red Hearts akrylgarn som jag köpt på Ullared något år tidigare. Även detta mönster var kul att sticka och det blev fint. Så jag är nöjd, trots plastgarnet. (Fotot taget på balkongen, där jag satt många timmar och stickade i somras. Jag kan ju inte annat än längta tills det blir sommar igen…)

Inlägg 3- falska flätor

Under hösten gick jag med i en grupp på Facebook som kallas för Centrumsockan. Den går ut på att man köper ett överraskningspaket med garn och får det hemskickat från en garnbutik. Hur det hela fungerar kan jag gå in på mer i ett senare inlägg. Jag fick då ett fint självrandande sockgarn i regnbågens alla färger av märket Online. Eftersom ManBeast tyckte om garnet, och eftersom han önskade sig ett par sockor till sina frusna fötter, så gjorde jag slag i saken. Jag kombinerade garnet med ett plommonlila Sju bröder- garn som jag redan hade hemma, och så stickade jag ännu ett par sockor med avbruten mosstickning. De har som tur är blivit väl använda på våra kalla golv. Modell: ManBeast. 

Inlägg 3- jockes sockor

I höstas började det dyka upp olika mönster innehållande ugglor på Facebook. Det var sockor och mössor och vantar och tröjor. Men det var särskilt ett sockmönster som jag fastnade för. Problemet med detta mönster var att det var gjort för ett väldigt tunt garn. Stickor 2,5 om jag inte missminner mig. Och jag hade köpt ett tjockt och mjukt senapsgult garn från Svarta fåret som jag ville sticka ugglesockor av. Till det garnet krävdes stickor nr. 5, och skulle jag då följa mönstret jag hade hittat skulle sockorna passa en jätte. Så jag valde helt enkelt att plocka mönsterdelar från olika mönster och sätta ihop mitt eget som skulle passa den garntjocklek jag hade valt. Jag fick riva upp några gånger och göra om, men skam den som ger sig. Det blev, i mitt tycke, ett par väldigt fina sockor till slut. Jag gav dem till syster Katt i julklapp, och det är också hon som är fotmodell på bilden.

Inlägg 3- annas sockor

Mot slutet av året fick jag också ihop ett par sockor med falska flätor till mig själv. Den här gången stickade jag i ett självrandande raggigarn från Järbo.

Inlägg 3- mina sockor

Det var en inte särskilt detaljerad beskrivning av några av mina sockor. Men nu var det i alla fall avklarat.

/FrökenLokatt

 

Comments are closed.

Post Navigation