Lär känna katten

Lodjuren (lynx lynx) är Europas största kattdjur. De lever i skogsområden, gärna i bergig och brant terräng. De är ständigt på vandring inom sina hemområden och använder ofta samma stigar om och om igen. Djurens ögon omges av vita och svarta penseldrag som gör att de ser större ut än vad de egentligen är. Baksidan av öronen kantas av svart päls som slutar i den karaktäristiska tofsen högst upp på örat. De jagar ensamma och fångar sina byten efter en smygande jakt följd av en kort attack.

Källa: Wikipedia

Fröken Lokatt (homo lynxia) är en av Sveriges många kulturtanter och crazy cat ladies. Den gillar att sticka, odla och laga mat och lever i en liten 20-talsvilla tillsammans med en partner, en vargunge och fyra halvtama kattkusiner. Tassarna är ohjälpligt nergrävda i skogsmyllan i hjärtat av Dalarna och den känner en ständig dragning ditåt. Den är känslostyrd och vill gärna utforska, analysera och lära sig nytt. Kännetecknande drag är ett bedrägligt lugn och en utpräglad snällhet. 

Målet med denna blogg är att dokumentera en färd mot en mer hållbar vardag.

Källa: Egna observationer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>