Nu var det visste ett tag sedan sist. Jag har haft en del annat för mig- sjukdom, jobb och stora livsbeslut, och jag har inte riktigt haft orken och lusten att skriva något.  Men lite har jag i alla fall hunnit sticka, och alla mina projekt rör sig sakta men säkert framåt. Jag har även sett mig igenom alla avsnitt av Buffy. Det tog sin lilla tid, trots några sjukdagar med i stort sett konstant Buffy-tittande.

2015-02-13 21.44.18-2

Jag har även börjat ordna till min lilla stickhörna. Det är tyvärr bara en hörna, lyxen vore ju att ha ett helt rum för bara mig och allt mitt garn, men som det är nu får jag dela rum med min kära ManBeast. Hittills har detta mest resulterat i en explosion av stök, eftersom vi har så fantastiskt mycket saker båda två. Jag var i alla fall hemma hos mina föräldrar och hämtade lite möbler till min lilla hörna, så nu börjar jag komma i ordning. ManBeast har i sin tur ägnat ett par dagar åt att bygga ihop Ikea-hyllor och försöka få ordning på sina saker, så förhoppningsvis så får vi ett fint hobbyrum till slut.

Här om dagen lekte jag lite med min nystmaskin och nystade om några av mina restgarner. Då föddes idén om att sticka en filt av dessa. Jag har nämligen bestämt mig för att sluta köpa akryl- och andra syntetgarner. Det känns inte helt ok att sticka i plastgarn, varken för miljön eller för den som ska använda det färdiga plagget, men jag vill ändå sticka upp det akrylgarn jag redan har. Det ska alltså få sluta sina dagar som en mysig, och förhoppningsvis fin, filt. Jag tänkte göra rutor, ca 15×15 cm, i olika mönster och färger, som jag sedan syr ihop, och det får helt enkelt bli så många rutor som garnet räcker till. Men det kommer längre fram. För tillfället har jag fullt upp med sockor och vantar.

 

IMG_7567

Några av mina restgarnsnystan

 

Förutom att sticka och nysta så har jag även gått med i en bokcirkel. Vi kommer att träffas en gång i månaden och diskutera feministisk litteratur. Nästa vecka ska vi träffas och diskutera den första boken, Under det rosa täcket av Nina Björk. Men mer om det när vi har haft vårt möte.

/Fröken Lokatt

Comments are closed.

Post Navigation