Igår var det som bekant långfredag, och den spenderades i stillhet som sig bör. Jag fick äntligen tummen ur och färdigställde ett par av mina stickprojekt.

Först i tur var ett par tofflor som var tänkta som present, men när jag insåg att de skulle bli alldeles för små för mottagaren blev de liggande, trots att de nästan var färdiga. De är stickade i ett garn som heter Onion Nettles, en blandning av ekologisk ull och nässelfibrer. Ja, ni läste rätt, jag har stickat i ett nässelgarn. Nässelfibrerna gör, hur konstigt det än kan låta, garnet extra mjukt och fint, och de ger även garnet en väldigt fin lyster. Mönstret som jag använde är gjort av Monica Hellberg och kan hittas här: Nettle Essence.

 

redigerad

redigerad2

 

Därefter så gav jag mig i kast med mina sockor som jag började på bara för att ha ett enkelt projekt där jag inte behövde följa mönster eller tänka särskilt mycket. De är alltså stickade efter det grundmönster jag har i huvudet och jag har stickat vartannat varv med ett av Järbos Garbo-garner och vartannat med ett Raggi-garn, också det från Järbo. Båda garnerna är flerfärgade med enfärgade och spräckliga partier. Jag tycker att resultatet blev fint i sin enkelhet.

 

red

IMG_7594

 

Förutom detta så har jag även jobbat vidare på min tidigare nämnda tvättmaskinsskylt, och den är nästan färdig. Det blev en more is more- skylt i barnslighetens tecken. Det mesta av materialet är inhandlat på loppis.

 

IMG_7589red2

Ninja, alias Spinkisen, fick dramatisera helgens sinnestillstånd på bilderna.

Nu ska jag fortsätta med mitt hemmapyssel innan kvällens mer festliga begivenheter.

Glad påsk!

/Fröken Lokatt

 

Comments are closed.

Post Navigation