Jag är inte en sådan som brukar avge nyårslöften. Och nu, när vi är halvvägs in i januari kanske det egentligen är för sent, men när det gäller stickningen tänkte jag ändå göra det. För det är några saker jag gärna vill göra under 2015. Eller, inte nyårslöften egentligen. Kanske snarare önskningar inför det kommande året. Här kommer de i alla fall:

För det första så vill jag lära mig en hel rad nya tekniker. Jag vill prova på tvåändsstickning och magic loop. Jag vill även testa olika typer av hälar, uppläggningar och avmaskningar. Jag vill sticka sockor från tån och uppåt. Och- jag vill lära mig att spinna.

Jag är nu en sådan person som är väldigt otålig när jag känner mig peppad på nya saker. Så helst vill jag ju göra allt detta precis nu. Helst nyss. Men jag ska försöka stilla mig och ta en sak i taget. Och hinner jag inte under 2015 så kommer det ju förhoppningsvis ett 2016 också.

Förutom dessa tekniker så har jag oräkneliga mönster jag vill prova. Vackra, roliga, konstiga, uppkäftiga och färggranna mönster. Även där får jag stilla mig för att inte påbörja allt på en gång. Nej, en sak i taget Fröken Lokatt.

Och sist men inte minst. Jag lovar mig själv att jag ska ta tag i den där högen med ufon. Jag som så många andra stickare med mig. (Ett ufo är, för er som inte vet, ett ”unfinished object”. Alltså stickslang för påbörjade stickprojekt som bara ligger där och aldrig blir färdiga.) Ett ufo i taget ska jag ta mig igenom dem och färdigställa dem, så att jag kan starta nya ufon som jag kan lova mig själv att avsluta nästa år.

Jag hoppas att 2015 blir ett år i utforskandets tecken. Jag vill upptäcka stickvärlden ur alla dess aspekter och jag hoppas att ni vill följa med.

/Fröken Lokatt

 

Comments are closed.

Post Navigation