Så, nu är årets Österrikeresa över och vi är hemma i vardagen igen. Jag har lite svårt att släppa semesterkänslan dock, så det fick bli en kort jobbdag idag, och en kväll i badet med ett glas vin. Nu ska jag bara lyckas ta mig igenom tre jobbdagar till utan att släppa ledighetslugnet innan påskhelgen börjar.

Resan till Österrike var fin som alltid. Bussresan dit och hem gick utan missöden, väl där så var vyerna fantastiska och skidåkningen likaså. Vi hade några dagar med fint väder och några med lite mindre fint, men överlag så är jag helt nöjd. Jag åkte dit som vegetarian för första gången, vilket var en varierande upplevelse. Maten på skidanläggningarna var aningen tvivelaktig, men på hotellet var den inspirerad, med stundom väldigt fint resultat.

 

2015-03-24 08.11.03

Morgon i dalen.

2015-03-24 09.40.46

En solig dag i Kaprun.

2015-03-26 09.13.27

En av de mindre bra dagarna….

Vid resans början fick jag äntligen överlämna mammans julklappsvantar. Hon verkade nöjd och glad med dem, trots att vantsäsongen snart är över, och de passade finfint på hennes händer. Här hade jag tänkt lägga in storslagna bilder av dessa vantar med alptoppar i bakgrunden, men där semestern kommer in försvinner vardagen, hemmet, jobbet och bloggen ut, så det blev inga bilder från alperna. Men här är i alla fall vantarna:

11106400_10152412057682255_507844626_n (2)

Här kan man även hitta mönstret: Dala Selbu Hybrid
Väl hemma igen ramlade alla vardagsbestyr över oss med buller och bång. Det här med hushållssysslor är varken min eller ManBeasts starkare sida och vi kämpar ständigt med strategier för att få det att fungera. När det gäller diskmaskinen så kläckte jag iden att vi kunde sätta upp en lapp med mitt och ManBeasts namn på vardera sidan och vända fram den person vars tur det är att ta hand om disken.  ManBeast tyckte då att jag kunde brodera en skylt och mot att jag gjorde det erbjöd han sig att ta disken den här gången.

Det generösa erbjudandet var jag inte sen att tacka ja till, och glad i hågen över uppmuntrandet till slöjdande så satte jag igång. Jag hittade fint lingarn i mina gömmor som jag köpte på loppis nån gång för länge sedan och här är resultatet hittills:

2015-03-30 19.22.02

 

/Fröken Lokatt

Comments are closed.

Post Navigation