Så, nog om dåtid och framtid tänker ni, vad stickar lokatten på just nu? Jo, jag är ju fortfarande inte färdig med julklapparna… Eller rättare sagt, jag är inte färdig med en av mina julklappar. Mamma-lo, stackarn, fick bara en vante utan tumme i sitt paket. Med en bifogad försäkran om att båda vantarna skulle vara färdiga snarast. Vantarna är vita och blå, stickade i Rauma Finull, och de har hjärtan och dalahästar på sig. Så här kommer de förhoppningsvis att se ut när de är färdiga:

http://www.ravelry.com/patterns/library/dala-selbu-hybrid-dala-selbuvotter

Ni som inte har ett konto på Ravelry kanske inte kan se vantarna. I så fall är det ett hett tips att skaffa ett konto. Ni kommer inte att ångra er!

Jag brukar tycka att det är skönt att ha ett par projekt igång samtidigt. Och då menar jag inte alla de där ufona som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Nej, jag menar ett par olika aktiva projekt. Det beror på att min stickning handlar mycket om dagsform och humör. Ibland är det roligt att sticka efter ett lite mer avancerat mönster, där man måste ha fokus på stickning och mönster hela tiden, och ibland kan det vara skönt att bara sitta och slösticka, med ett öga på stickningen och det andra på en bra serie eller film.

Därför har jag ännu ett projekt som jag stickar på just nu. Det är ett par enkla raggsockor i ett flerfärgat nystan av Järbos Raggi (som jag köpte på rea på Ica Maxi, vem är väl jag att stå emot ett raggsocksgarn till bra pris?) och ett flerfärgat nystan av Järbos Garbo. Jag stickar vartannat varv med de olika färgerna, och det blir ganska fint. Dessa sockor stickar jag efter det grundmönster jag har i huvudet, alltså behöver jag inte titta på något mönster när jag stickar, och jag behöver inte fundera över hur jag ska göra härnäst.

Jag kommer självklart att lägga upp foton på både vantar och sockor så fort de är klara.

Veckans tips är en serie som är bra att sticka till. Jag tycker som sagt om att titta på något samtidigt som jag stickar. Vad som krävs av en bra stickserie tänkte jag komma till i framtida inlägg. Men tills dess så kan jag tipsa om den serie jag tittar på just nu. Jag har nämligen återupptäckt Buffy the Vampire Slayer! Denna 90-talets pärla. Den ger rysningar av både välbehag och fruktan längs ryggraden. Om det beror på seriens alla läskiga monster eller de tonårsproblem som karaktärerna måste handskas med, det låter jag vara osagt.

/Fröken Lokatt

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation